Ta hand om hemlösa katter

Vill du bidra till att antalet hemlösa katter minskar i Sverige, och har även funderat på att hjälpa till att ta hand om katter utan hem tills dess att de har hittat en ägare? Super! Vi behöver ständigt folk som vill hjälpa till genom att bidra med tid och husrum.

Katthemmen i Sverige fylls ständigt på med nya katter och ibland blir det ont om plats. Det som behövs då är privatpersoner som vill ställa upp genom att agera extrahem eller så kallade jourhem till dessa kissar i väntan på att någon vill adoptera dem. Man väljer självklart själv hur många katter man vill ta hand om och om det behöver vara tidsbestämt. Är du intresserad av att ta hand om ett par katter så kan du alltid kontakta ett närliggande katthem och diskutera tillvägagångssätt med dem.

Hur hittar man sedan nya hem till dessa katter?’

Det händer att de som väljer att ta hand om katterna i slutändan adopterar dem själva. Detta på grund av att man skaffar sig ett band med de djur man tar hand om och det då blir svårt att lämna ifrån sig dessa. Men har man inte tid eller plats för att ta sig an dessa helt och hållet så kan det vara en bra ide att hjälpa kissarna lite på traven med att hitta ett nytt för evigt hem.

Starta en hemsida eller kattblogg där du uppdaterar om händelser och söta kattbilder på de sötnosar som du huserar för tillfället. Vill du ha en mer invecklad hemsida med snygga funktioner så finns det ett flertal kurser online där du kan lära dig webbdesign idag redan. Vill du inte lägga ner allt för mycket energi på sådant så rekommenderas det att du skaffar en blogg hos någon av de stora bloggportalerna vi har i Sverige. På så sätt kan du blogga och dela med dig gratis samtidigt som du kan komma i kontakt med en massa intressanta personer som skulle kunna vara intresserade av att adoptera en katt.

Ett annat tillvägagångssätt kan vara att skapa Facebook grupper eller Facebook sidor dit du kan bjuda in dina vänner och även uppmana dessa att bjuda in sina osv. Där kan du sedan dela med dig av bilder och information om de katter som befinner sig i ditt hem just nu och som ligger uppe för adoption. Det är ett smidigt sätt att få kontakt med eventuella familjer som letar katt utan att du behöver lägga ner alltför mycket tid på det.

Innan du gör något av detta är det dock viktigt att du kollar med ditt katthem om det är okej med dem. I slutändan är det trots allt dem som bestämmer reglerna och hur allt får gå till när man är på jakt efter ett nytt hem till de hemlösa katterna. Det är även dem som bestämmer om den nyblivne hussen eller matten är lämplig för adoption. I slutändan så gäller det trots allt att para ihop rätt katt med rätt ägare. Detta för att katten ska få ett så bra hem som möjligt och för att de båda ska trivas tillsammans livet ut. Vi undviker gärna att placera ut katter till personer som senare kommer ångra sig och komma tillbaka med katten. Det är känt sedan tidigare att hundar kan bli deprimerade och ledsna om de får hoppa mellan en massa olika ägare, detsamma gäller katter.