Organisationer som hjälper till att rädda djur

Vi försöker hitta hem för skadade djur så att de kan återhämta sig i en omtänksam miljö. De som har anledning att tro att ett djur blir vanvårdat eller misshandlat bör anmäla sin oro till myndigheterna eller en lokal djurskyddsinspektör.

Det finns 9 fantastiska organisationer dedikerade till att rädda hundar med särskilda behov.

Det är bra att organisationer finns för att främja välfärden för hundar med funktionshinder, rädda dem när de är i fara, och hitta dem för evigt hem när antalet människor som adopterar räddade djur fortsätter att öka. Vissa är synskadade, andra är hörselskadade och ytterligare andra behöver rullstol, men var och en av dem letar efter en omtänksam familj att kalla sin egen. Dessa hundar är inte längre avskrivna som “oadopterbara” på grund av deras svagheter på grund av skyddsrum som fokuserar på handikappade djur.

Att ta in ett djur med specifika behov är ett stort engagemang, både vad gäller tid och pengar, och det finns flera saker du bör tänka på innan. Det säger sig självt att hundar med särskilda behov har potential att vara utmärkta, lojala och hängivna följeslagare på samma sätt som vilken annan hund som helst.

Kolla in dessa otroliga organisationer som räddar livet på hundar med särskilda behov om du funderar på att adoptera en hund med särskilda behov.

I Acton, Kalifornien, hittar du AngelDogs Foundation Deaf Dog Ranch.

Mark och Lisa Tipton, ranchens grundare, började rädda döva hundar 2009 och etablerade AngelDogs Foundation Deaf Dog Ranch året därpå. Landets första räddningstjänst för döva hundar av alla raser tar in och återställer döva hundar, men först efter att de har kastrerats eller kastrerats, genomgått en fullständig medicinsk kontroll och fått ett mikrochip. Alla hundar som adopteras från Deaf Dog Ranch får möjlighet att lära sig teckenspråk med sina nya familjer.

Tvåa: Blind Dog Rescue Alliance of Connecticut, som ligger i Seymour

The Blind Dog Rescue Alliance har hittat eviga hem för mer än 400 blinda hundar sedan den grundades 2009. Räddningsorganisationen består helt och hållet av volontärer från hela USA och Kanada. Deras uppdrag är att hitta hem för så många blinda hundar som de kan, ge stöd till sina ägare och sprida medvetenhet om vilka fantastiska följeslagare blinda hundar kan vara.

Salem, Virginia’s Deaf Dogs Rock!

En övergiven döv boxervalp vid namn Nitro är inspirationen till boken och filmen Deaf Dogs Rock. Grundarna av Deaf Pups Rock räddade den här valpens liv och utvecklade sedan en nationell webbplats för att hitta hem för andra döva hundar i nöd. För att hjälpa till att rädda fler hundar som han själv använder Nitro sin position som CED (Chief Executive Dog) för att sprida medvetenhet om döva hundar.

Heath’s Haven Rescue, som ligger i Post Falls, ID, ligger på fjärde plats.

Heath’s Haven är en hundräddning som specialiserat sig på att hjälpa hundar med unika behov. Heath’s Haven tar emot djur med ett brett spektrum av funktionshinder, inklusive de som orsakas av neurologiska störningar, ryggradsskador, förlamning och rörelseproblem. Hundar i behov utvärderas av neurologer och får sedan hydroterapi, akupunktur eller vanlig gammaldags sjukgymnastik för att hjälpa dem att återhämta sig. Hjul ges till artritiska hundar och adoptioner ordnas när det är möjligt. Det är sant att även de mest hopplösa fall kan ges en andra möjlighet till ett hälsosamt och lyckligt liv.

Greenville, Tennessees 5 bästa kärlekshanterare

Love Handlers ligger på sextio tunnland betesmark i en historisk by i södra och är symbolen för en räddning av appalachiska djur. Denna vackra tillflyktsort är välkänd för den underbara livsmiljö den ger för “annorlunda funktionsdugliga” och blinda hundar under dess vård. Även om Apples the Poodle var den ursprungliga inspirationen för Love Handlers, har gruppen vuxit enormt sedan dess ödmjuka början (som är krediterad som grundaren av fristaden). Sedan den visades på Animal Planet har fristaden varit angelägen om att hitta eviga hem för sina räddade djur.

Prins Frederick (Maryland): Djur med särskilda behov

Eftersom “deras ande inte är skadad”, kommer Husdjur med funktionshinder att ta in och ta hand om alla hundar med funktionsnedsättning. Det täcker i stort sett allt, eller hur? I ett försök att rädda en hund räddades många fler så småningom. Denna underbara grupp människor har bestämt sig för att ägna sina liv åt att rädda hundar runt om i landet som är blinda, döva eller handikappade. Av ingen annan anledning än att deras hjärtan inte är krossade, ägnar de otaliga timmar åt att förespråka dessa fantastiska djur och lära allmänheten om vilka utmärkta familjemedlemmar de gör.

Rolling Dog Farm i Lancaster, New Hampshire, som kommer in på nummer sju.

Blinda, döva och handikappade hundar och hästar har välkomnats på Rolling Dog Farm sedan 2010. Dessa djur har räddats från olika platser över hela landet och får en andra chans till ett lyckligt liv. De får alla möjlighet att tillbringa resten av sitt liv på en vacker fjällgård eller med kärleksfulla familjer. På ett eller annat sätt kommer vi över!

St. Martinville, Louisiana’s Special Need Animal Rescue and Rehabilitation (SNARR)

För att återupprätta tron ​​på det oövervinnerliga söker SNARR efter och hittar hem åt d personer som är döva, blinda eller på annat sätt allvarligt handikappade. De flesta härbärgen skulle märka dessa hundar som “oadopterbara”, men SNARR ser dem som helt enkelt i behov av en nystart med en kärleksfull familj.

Special Needs K9 i New Jersey, som ligger i Oakland, är nummer nio på den här listan.

Special Needs K9 är en räddningsorganisation som hjälper hundar med medicinska, fysiska och andra särskilda behov att hitta hem för evigt och ger stöd till deras adoptivfamiljer när de väl har adopterats. Det är fantastiskt att veta att det finns en räddning där ute som inte kommer att avvisa familjer med stora hjärtan utan liten ekonomi bara för att de inte har pengar att ta hand om en hund med särskilda behov.

Acceptera en hund med speciella behov i din familj

Vänligen gå till webbplatserna nedan omedelbart om du vill sponsra en handikappad hund eller göra en donation till ett av dessa otroliga skydd. Vänligen överväg att ta in en hund med särskilda behov om du funderar på att adoptera ett husdjur. De är lika lätta att lära ut som vilken “vanlig” hund som helst och har lika mycket kärlek att ge. Det är viktigt att komma ihåg att adoption av en hund är ett livslångt engagemang, men när du väl har öppnat ditt hjärta för en hund med särskilda behov, kommer du aldrig att vilja släppa den!

Våra partners

Din feedback är värdefull.

Hur vi ser på djur och hur vi hanterar djurhållningen förändras i takt med att samhällen utvecklas.
Vårt arbete bygger i hög grad på vår förmåga att delta i och forma framtida evenemang.
Vi försöker också förbättra relationerna med lokala brottsbekämpande myndigheter.