Charlie den räddade hunden från laboratorietester

Vi försöker hitta hem för skadade djur så att de kan återhämta sig i en omtänksam miljö. De som har anledning att tro att ett djur blir vanvårdat eller misshandlat bör anmäla sin oro till myndigheterna eller en lokal djurskyddsinspektör.

Vi vill att du ska träffa Charlie, en av de cirka 4 000 beaglar som var befriade från att genomgå djurforskning.

Tills nyligen identifierades beagle Charlie endast av numret som var tatuerat bakom hans öra. Han är en av cirka 4 000 beaglar som just räddades från en framtid i ett labb. Humane Society of the United States

Vi var överlyckliga över att kunna hjälpa de cirka 4 000 beaglar som nyligen räddades från ett laboratorium.

En av de många beaglar som är avsedda för grymhet är Charlie. Envigo RMS LLCs uppfödningsanläggning i Cumberland, Virginia är där han kom in i världen. Denna hunduppfödningsanläggning försåg laboratorier med forskningsdjur. Det amerikanska justitiedepartementet lämnade in en stämningsansökan efter att statliga inspektörer hittat flera fall av påstådda brott mot djurskyddslagen vid anläggningen, och som ett resultat av detta överfördes Charlie och cirka fyra tusen andra till vårt team och vårt nätverk av oberoende skyddsrum och räddningspartners.

En av våra medarbetare ger Charlie sin första öronskrapa:

  • Charlies historia kan dock ha tagit en annan vändning.
  • Arbeta och leka i labbet

Förutsatt att allt hade gått som planerat, skulle Charlie ha sålts till ett labb medan han förmodligen fortfarande var en valp. Hans symtom, som kan ha inkluderat anfall, kräkningar och slöhet, kunde ha övervakats av observatörer varje dag i månader om labbets uppgift var att utvärdera säkerheten hos läkemedel eller kemikalier som ogräsmedel och andra bekämpningsmedel genom att gömma dem i maten eller tvångsmata honom dem. Sist men inte minst skulle Charlie ha blivit dödad så att hans organ och vävnader kunde studeras om han inte hade dött av de doserna. Trots tillgången på genomförbara alternativ till djurförsök (som organ-on-a-chip-teknik, 3D-utskrift, organoider, beräkningstoxikologi, etc.), utförs sådana tester fortfarande på hundar som Charlie. Jämfört med föråldrade djurförsök är dessa alternativ inte bara mer humana utan också mer exakta.

Charlie kunde ha implanterats med en hjärtapparat eller pump och fått springa på löpband för att bedöma deras effektivitet om han hade hamnat i ett labb vars jobb det var att göra sådan forskning. I de flesta fall, när testtiden är över, avlivas även dessa hundar. Det trotsar logiken att denna praxis kvarstår när mer pålitliga alternativ som inte involverar djur har utvecklats.

Hjärt-, hjärn-, lung- och munstudier, för att nämna några, använder alla hundar som försöksobjekt. I motsats till Charlie kan vissa hundar vara uppfödda med flit för att vara predisponerade för ett dödligt tillstånd. Andra gånger kommer friska hundar att genomgå operation för att framkalla symtom på en allvarlig sjukdom, såsom hjärtsjukdom, eller för att ta bort eller skada organ för användning i tester. Och när studien väl är gjord dödas de ofta.

Alla dessa tester på djur är legitima, och i vissa fall är de till och med lagstadgade, trots att djurförsök ofta är felaktiga och förlegade. Charlie skulle inte ha haft mycket av ett liv om han hade varit begränsad till ett laboratorium. Tack för att du hjälper oss att organisera denna monumentala ansträngning för att hitta hem åt Charlie och de tusentals andra hundar som producerats på Envigo för djurförsök genom våra många skydds- och räddningspartners.

Här är en sammanfattning av våra ansträngningar att förbättra livet för försökspersoner som har varit djur.

Jag var där när några hundra beaglar började ett nytt och underbart kapitel i sina liv på vårt vård- och rehabiliteringscenter i Maryland. Omfattningen av denna operation blev tydlig när våra anställda klev ut ur transportbilen, varje gång med armfulla beaglar.

Frisläppandet av dessa beaglar markerar ett viktigt steg framåt i en pågående kamp. Vi har arbetat outtröttligt för att anta lagstiftning som förbjuder användningen av djur i utvecklingen av kosmetika, en praxis som har förbjudits i över fyrtio länder över hela världen. Även om hundar inte används i testning av kosmetika och personliga hygienartiklar, påverkas många andra djur, inklusive kaniner, marsvin, råttor och möss, negativt. Vi tror att det är dags för saker att förändras. Vi var medverkande i antagandet av lagstiftning som förbjöd försäljning av kosmetika som utsatts för djurförsök i delstaterna Kalifornien, Hawaii, Illinois, Louisiana, Maine, Maryland, Nevada, New Jersey och Virginia; ett liknande lagförslag väntar just nu på undertecknandet av guvernören i New York. Vi har varit orubbliga i vårt förespråkande för Humane Cosmetics Act, som syftar till att förbjuda produktion och försäljning av kosmetika som har utsatts för djurförsök på federal nivå.

Vi har också arbetat för att förbättra livet för hundar som används i experiment på djur genom att stödja lagstiftning som skulle göra det möjligt för dem att adopteras som husdjur efter att deras tid i labbet är över, snarare än att avlivas. Tillsammans med andra djurrättsgrupper kunde vi få 15 av dessa lagar att implementerased på statlig nivå, vilket har gjort en enorm skillnad för de drabbade djuren. Att avsluta djurförsök är dock det enda sättet att sätta stopp för brutaliteten.

Det nuvarande förhållningssättet till försöksdjur behöver förändras, och det kan du vara en del av.

Det enda sättet att garantera en bättre framtid för hundar och andra djur som används i experiment är att permanent förbjuda sådana metoder. Det är otänkbart att forskningslaboratorier, där tusentals djur som Charlie tas in årligen för att användas som lite mer än provrör och sedan, när deras användbarhet löper ut, avlivas, inte har upplevt ett liknande paradigmskifte, med tanke på de anmärkningsvärda framstegen. inom teknik som vi nu har som samhälle inom i stort sett alla andra innovationssfärer. Nu är det dags att skriva historia och äntligen avsluta användningen av djur i vetenskapliga experiment.

Du kan begära att FDA investerar mer i att finansiera, utveckla och acceptera testtekniker utan djur i stället för föråldrade djurförsök, som inkluderar tester på hundar. Du kan också skriva till dina representanter och uppmana dem att stödja Humane Cosmetics Act. Att stödja våra ansträngningar att rädda beaglar som den här, sätta stopp för djurförsök och förespråka alla djur är enkelt, och du kan göra det genom att ge en gåva.

Så snart Charlie anlände till vår vårdcentral i Maryland, fördes han bort av en av våra härbärge- och räddningspartners. Våra partners tar inte bara med sig hundar i sina adoptionsprogram, utan hjälper oss ofta att transportera dem dit. I Charlies fall reste arbetare från Northeast Animal Shelter i Massachusetts hela vägen till North Carolina för att lämna ut honom på Dakin Humane Society, där han fick sällskap av 19 av sina nya bästa vänner. Hittills har mer än 50 organisationer ökat för att se till att alla 2 038 hundar i deras vård har hittat permanenta hem.

Charlie kommer snart att adopteras av en kärleksfull familj tack vare Dakin Humane Society. Vad som väntar honom, ser vi ivrigt fram emot. Om du är intresserad av att adoptera en beagle kan du hitta en lista över våra partners som tar in hundar för adoption här.

Våra partners

Din feedback är värdefull.

Hur vi ser på djur och hur vi hanterar djurhållningen förändras i takt med att samhällen utvecklas.
Vårt arbete bygger i hög grad på vår förmåga att delta i och forma framtida evenemang.
Vi försöker också förbättra relationerna med lokala brottsbekämpande myndigheter.