Djurskyddslagar över hela världen

Vi försöker hitta hem för skadade djur så att de kan återhämta sig i en omtänksam miljö. De som har anledning att tro att ett djur blir vanvårdat eller misshandlat bör anmäla sin oro till myndigheterna eller en lokal djurskyddsinspektör.

Om du har tappat tron ​​på mänskligheten kanske dessa 10 djurskyddslagar från hela världen kommer att återställa din tro.

Nuförtiden bryr sig människor mycket om att garantera djurens säkerhet och lycka. Förutom att oroa oss för våra egna husdjurs välbefinnande, som muntrar upp oss efter en lång dag på jobbet och påminner oss om att vi är älskade, lär vi oss också inse vikten av att bevara överlevnaden för sällsynta och hotade arter.

Lagar antas i många länder för att garantera djurens säkerhet och främja allmänhetens förståelse för djurens rättigheter. Bored Panda har valt 10 lagar som skyddar djur runt om i världen eftersom de är både intressanta och viktiga. Vissa av dem är alldeles för fantastiska för att tro!

För att se de mest spännande av dessa, scrolla ner på sidan.

Ett av de första länderna att erkänna djurens känsla är Nya Zeeland.

När det gäller att skydda och ta hand om djur ligger Nya Zeeland nära toppen av listan över länder i världen. Djurs smärta, ångest och beteendebehov bör alltid beaktas, vilket anges i New Zealand Animal Welfare Strategy, enligt World Animal Protection. Djurplågeri, passivitet inför lidande och användning av djur i vetenskaplig forskning eller testning är nu allt olagligt. Det finns också regler för att skydda populationer av marina däggdjur och populationer av vilt från onödiga skador.

När det gäller nummer två, om du är i Polen och du stöter på en övergiven hund eller katt, måste du rapportera det till det lokala djurhemmet, brandkåren eller polisen.

World Animal Protection rekommenderar att om du stöter på en övergiven hund eller katt i Polen ska du rapportera det till den lokala brandkåren, polisen eller djurhemmet. Det herrelösa husdjuret behöver inte oroa sig för att hitta mat eller vatten om det får ett hem. Kommersiell djuruppfödning är också förbjuden, inklusive katter och hundar.

Stöld av en hund är straffbart med upp till tio års fängelse i Commonwealth of Virginia, rankad på tredje plats på listan över stater med hårda straff för detta brott.

Som vi redan har konstaterat behandlar många stater i USA hundar som egendom även om många människor anser att deras hundar är familjemedlemmar. Stöld av en hund anses därför inte vara kidnappning enligt lagen, och gärningsmannen kan oftast komma undan med det. Men Tingen & Williams säger att det inte kommer att vara så enkelt i Virginia, där hundstöld är ett klass 5 grovt brott som kan bestraffas med upp till 10 års fängelse, oavsett husdjurets värde.

Om du ska skilja dig i Alaska är nummer fyra att domaren avgör vem som ska få husdjuret.

Även om husdjur anses vara familjemedlemmar, i de flesta stater i USA, när ett gift par bestämmer sig för att skilja sig, behandlas deras husdjur som egendom precis som TV-apparater eller bilar. Washington Post rapporterar att Alaska var den första staten som ändrade sina lagar om skilsmässa 2017 för att återspegla denna förändring. Husdjurets bästa beaktas när en domare avgör vem som får vårdnaden om det under en skilsmässa eller hemskillnad, vilket gör processen mycket lik den för barn.

Det femte: Djurplågeri är olagligt i Ryssland

Ryssland gör betydande framsteg i år mot sitt mål att minska djurplågeri. Moscow Times rapporterar att den nya lagen förbjuder djurparker i köpcentra, djurkaféer, djurslagsmål och djurhållning i offentliga anläggningar. Avlivningen av hemlösa katter och hundar är ett annat problem. Det tog lagstiftarna åtta år att slutföra denna lag, som först föreslogs 2010. Trots lagens omfattande kritik kommer staten att definiera den vid ett senare tillfälle.

Skatter på sällskapshundar är obligatoriska i Nederländerna, vilket anges i skäl nr 6.

Nederländerna hoppas kunna eliminera problemet med herrelösa djur helt. Enligt Expatica tar de flesta nederländska kommuner ut en årlig “hundskatt” som baseras på antalet hundinvånare i ett givet hem. Hundar i en viss jurisdiktion måste enligt lag vara registrerade hos kommunen. Syftet med skatten är att uppmuntra till ett mer ansvarsfullt djurägande.

Nummer sju: Maxstraffet för djurplågeri i Storbritannien är fem års fängelse.

The Independent rapporterar att Storbritannien har bekräftat en höjning av maximistraffet för djurplågeri. Maxstraffet för mindre brott kommer att höjas från 5 000 pund till 20 000 pund, och för grövre brott höjs maxstraffet från två till fem års fängelse. Fall av extremt djurplågeri kommer att undvikas som ett resultat av detta.

I Tyskland är böter på upp till 25 000 euro möjliga för olagligt dödande av en skyddad art.

Tysklands lagar som skyddar djur har gett landet ett rykte som en snäll plats för husdjur. Att döda en skyddad art kan resultera i böter på upp till 25 000 euro (cirka 35 000 USD), enligt World Animal Protection. Getingar, som inte orsakar någon skada och faktiskt hjälper hålla rent, anses vara en värdefull del av naturen i Tyskland och åtnjuter därmed rättsskydd. Du behöver inte oroa dig för att få böter på 25 000 euro i Tyskland för att ha dödat en enda geting eftersom den böterna bara gäller om hela boet förstörs.

Hundägare i Turin måste ta ut sina husdjur på minst tre dagliga promenader eller dömas till böter.

Trots att många städer i Italien har lagar som skyddar djur, anser landet sig fortfarande vara en stark anhängare av djurens rättigheter. Det finns dock en italiensk kommun som verkligen sticker ut för sina djurskyddsbestämmelser. Environmental News Network rapporterar att hundägare i den italienska staden Turin kan få böter på upp till 650 dollar (eller 500 euro) om de inte tar med sina husdjur på minst tre dagliga promenader. Verkar det osannolikt? Dessutom har staden förbjudit “alla former av djurstympning”, inklusive att dö av husdjurs päls, eftersom den inte vill att italienare ska förvandla sina husdjur till “löjliga fluffiga leksaker”.

Även om jag är i minoritet så ogillar jag verkligen den här. Först och främst är det en extremt utmanande uppgift att kontrollera om en hundägare tar med sitt husdjur på en promenad. Ord kommer att användas mot varandra, vilket inte är hur kommunikation ska fungera. För det andra är begreppet “alla former av djurstympning” extremt brett och öppet för många olika tolkningar. Istället för att se den här lagen som ett sätt att göra husdjur lyckligare, ser jag det som ett sätt att straffa människor som vi har ett agg mot.

För det tionde, i Oklahoma, är en hunds ägare fullt ansvarig för alla skador eller skador som hunden orsakar.

Hundbettslagstiftningen i Oklahoma är extremt sträng. Det finns en tvåårig preskriptionstid i statens civilrättssystem för att lämna in en skadeståndstalan efter ett hundbett, enligt AllLaw. Dessutom är det en löjligt lång tidsperiod! Även om ägaren kanske inte har fått någon tidigare varning om att hans hund kan bita eller på annat sätt agera aggressivt, är han fortfarande juridiskt ansvarig för all skada som orsakas av hans husdjur. Den goda nyheten är att om den skadade personen provocerade hunden kan hundens ägare höja vissa försvar.

Våra partners

Din feedback är värdefull.

Hur vi ser på djur och hur vi hanterar djurhållningen förändras i takt med att samhällen utvecklas.
Vårt arbete bygger i hög grad på vår förmåga att delta i och forma framtida evenemang.
Vi försöker också förbättra relationerna med lokala brottsbekämpande myndigheter.